Kari s dýní a cizrnou
2016-11-19- Chod: Hlavní chod
- Náročnost: Lehká
-
Přidat do oblíbených

- Porce: 4
- Příprava: 20m
- Doba vaření: 25m
Toto voňavé kari s dýní a cizrnou je vydatné a chutné vegetariánské jídlo.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 550 g dýně, oloupaná a nakrájená na 2cm kostičky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 1/2 lžičky koření Garam Masala
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 400g rajčat, nakrájené na kostičky
- 400g cizrny, propláchnuté, odkapané
- 1/4 šálky nasekaného koriandru
- 1/3 šálky bílého jogurtu
Postup
Krok 1
Rozehřejte olej na mírném ohni ve velkém hrnci. Opečteza stálého míchání cibuli, po dobu 2-3 minut, nebo dokud nezměkne. Přidejte dýni, česnek a koření. Vařte za stálého míchání, po dobu jedné minuty.
Krok 2
Přidejte vývar a rajčata. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a poduste nezakryté po dobu 10 minut. Přidejte cizrnu a duste dalších 10 minut nebo dokud dýně měkká. Přidejte koriandr a koření.
Krok 3
Naporcujte kari do misek. Navrch dejte jogurt a extra koriandr. Dobrou chuť!
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 lidí ohodnotilo tento recept
Nutriční Informace
Hodnoty na jednu porci
-
Energie
1033 kJ -
Nasycené tuky
1.8 g -
Tuky celkem
8.8 g -
Sacharidy celkem
28.4 g -
Vláknina
8.6 g -
Proteiny
9.5 g -
Sodík
720.0 mg