Kari s dýní a cizrnou

2016-11-19
  • Porce: 4
  • Příprava: 20m
  • Doba vaření: 25m

Toto voňavé kari s dýní a cizrnou je vydatné a chutné vegetariánské jídlo.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 550 g dýně, oloupaná a nakrájená na 2cm kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 1/2 lžičky koření Garam Masala
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 400g rajčat, nakrájené na kostičky
  • 400g cizrny, propláchnuté, odkapané
  • 1/4 šálky nasekaného koriandru
  • 1/3 šálky bílého jogurtu

Postup

Krok 1

Rozehřejte olej na mírném ohni ve velkém hrnci. Opečteza stálého míchání cibuli, po dobu 2-3 minut, nebo dokud nezměkne. Přidejte dýni, česnek a koření. Vařte za stálého míchání, po dobu jedné minuty.

Krok 2

Přidejte vývar a rajčata. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a poduste nezakryté po dobu 10 minut. Přidejte cizrnu a duste dalších 10 minut nebo dokud dýně měkká. Přidejte koriandr a koření.

Krok 3

Naporcujte kari do misek. Navrch dejte jogurt a extra koriandr. Dobrou chuť!

Typ Receptu:
Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte recept

0 lidí ohodnotilo tento recept

Nutriční Informace

Hodnoty na jednu porci

  • Energie

    1033 kJ
  • Nasycené tuky

    1.8 g
  • Tuky celkem

    8.8 g
  • Sacharidy celkem

    28.4 g
  • Vláknina

    8.6 g
  • Proteiny

    9.5 g
  • Sodík

    720.0 mg