Polévka z cizrny s pórkem

2016-11-19
  • Porce: 4
  • Příprava: 10m
  • Doba vaření: 30m

Tento chutná polévka z cizrny se může dobře zamrazit, takže ji máte hned po ruce vždy, když nemáte zrovna chuť na vaření.

Ingredience

  • 30 g másla
  • 2 střední pórky, očistěné a nakrájené na tenké plátky
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 3 středně velké mrkve, očistěné, nakrájené
  • 1 středně velká brambora, nakrájená
  • 2 x 400 g plechovky cizrny, opláchnuté, odkapané
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • zakysaná smetana a nasekaná čerstvá pažitka

Postup

Krok 1

Rozpusťte máslo ve velkém hrnci na středně vysoké ohni. Přidejte pórek a česnek. Vařte za stálého míchání po dobu 6 až 8 minut, nebo dokud pórek nezměkne. Přidejte mrkev a brambory. Vařte za stálého míchání po dobu 5 minut. Přidejte cizrnu, vývar a 2 šálky studené vody. Přiveďte k varu. Snižte teplotu na nízkou. Vařte odkryté po dobu 10 minut.

Krok 2

Dejte polovinu směsi do kuchyňském robota. Mixujte až bude směs hladká. Dejte směs spátky do kastrolu a vařte za stálého míchání po dobu 2 minut.

Krok 3

Naběračkou dáme do misek. Podáváme nejlépe se zakysanou smetanou a pažitkou. Dobrou chut.

Typ Receptu: ,
Průměrné hodnocení

(3 / 5)

3 5 2
Ohodnoťte recept

2 lidí ohodnotilo tento recept

Podobné recepty:
  • Polévka z mrkve a cizrny

Nutriční Informace

Hodnoty na jednu porci

  • Energie

    1687 kJ
  • Nasycené tuky

    7.3 g
  • Tuky celkem

    14.4 g
  • Sacharidy celkem

    47.2 g
  • Vláknina

    9.5 g
  • Proteiny

    16.2 g
  • Cholesterol

    33.0 mg
  • Sodík

    1231.0 mg