Jak namočit a uvařit sušenou cizrnu

Od: kiwwisk | Žádný komentář | | Kategorie: Vaření | Štítky :

Cizrna, známá též jako garbanzo, tvoří jádro kuchyně Středního východu. Je základem pro pokrmy jako humus a falafel. I když je rychlé a snadné použit konzervovanou cizrnu, někdo rád pracuje i se sušenou cizrnou. Samozřejmě, vyžaduje však více času na přípravu pokrmů. Je to však mnohem ekonomičtější a navíc se... více

Čti více

Jak pěstovat cizrnu

Od: kiwwisk | Žádný komentář | | Kategorie: Rostlina | Štítky :

Cizrna je jednoletá, chlad při výsadbě vyžadující rostlina, která potřebuje asi 100 dní, než přinese úrodu. Cizrnu sázíme  v zahradě kolem posledních jarních mrazíků nebo o něco dříve. Cizrna vyžaduje dlouhé vegetační období a tak  vyséváme cizrnu v interiéru do rašeliny nebo květináče několik týdnů před přesazením ven do půdy.... více

Čti více

Humus: z historie

Od: kiwwisk | Žádný komentář | | Kategorie: Historie | Štítky : ,

Vše, co doposud víme o humuse naznačuje, že je starověký. Ale ani historici se nemohou shodnout, kdy a kde humus poprvé spatřil světlo světa. Jisté je však to, že pochází ze Středního východu z oblasti východního Středomoří. Dnes je humus typický pro tureckou, libanonskou, syrskou a egyptskou kuchyni, jen abychom... více

Čti více