Cizrnový salát Fattoush

2016-11-19
  • Porce: 10
  • Příprava: 15m
  • Doba vaření: 15m

Fattoush (někdy nazývaný také fattush, fatush, fattoosh a fattouche) je libanonský chlebový salát z opékaných nebo smažených kousků chleba pita v kombinaci s listovým salátem a jinou zeleninou, jako jsou ředkvičky a rajčata.

Fattoush patří do rodiny pokrmů známých jako fattat nebo fatta, které používají jako bázi chlebové placky. Fattoush zahrnuje zeleninu a bylinky dle sezony a chuti. Zelenina se nařeže na relativně velké kusy ve srovnání s tabbouleh, která vyžaduje jemně nasekané ingredience. Škumpa (sumac) se obvykle přidává do fattoush pro kyselou chuť.

Ingredience

  • 2 ks celozrnného libanonského chleba
  • olivový olej
  • 1 lžíce škumpy (sumac)
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 konzerva cizrny (400 g) (opláchnutá, odkapaná)
  • 2 x 250 g cherry rajčata, půlené
  • 2 libanonské okurky, pokrájené na čtvrtky
  • 2 malé červené papriky, bez semínek nakrájené nahrubo
  • 6 šalotek, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálka nasekané čerstvé petrželky
  • 1 šálek čerstvé máty

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 ° C. Na plech položte nepřilnavý papír na pečení a chléb potřený s olivovým olejem. Chléb posypte špetkou škumpy. Pečte v troubě, otočte jednou, po dobu 10-12 minut, nebo dokud nebude chléb světle zlatý a křupavý. Po vynětí z trouby nechte chléb vychladnout. Rozmělněte ho na malé kousky.

Krok 2

Smíchejte v hrnku citrónovou šťávu a olivový olej.

Krok 3

Smíchejte ve velké míse cizrnu, rajče, okurku, papriku, šalotku, petržel, máta a zbývající škumpu.

Krok 4

Přidejte do salátu dresing a promíchejte. Dochutíme pepřem. Přidejte chleba a zamíchejte. Můžete podávat.

Typ Receptu:
Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte recept

0 lidí ohodnotilo tento recept

Podobné recepty:
  • Cizrnový salát s citronem

Nutriční Informace

Hodnoty na jednu porci

  • Energie

    575kJ
  • Nasycené tuky

    0.5 g
  • Tuky celkem

    4.5 g
  • Sacharidy celkem

    18.0 g
  • Vláknina

    5.5 g
  • Proteiny

    5.5 g