Cizrnový salát s citronem

2016-11-19
  • Porce: 8
  • Příprava: 6m
  • Doba vaření: 1m

Lahodný salát z cizrny s lilkem a citronem. Výborný jako osvěžení na horké léto.

Ingredience

  • 1/3 šálky (80 ml) citronové šťávy
  • 1/2 šálky (125 ml) extra panenského olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku, jemně nasekané
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 šálek (200 g) sušené cizrny, namočené ve studené vodě přes noc, odkapané
  • 1 španělská cibule, jemně nasekaná
  • 2 malé citrony, jemně nasekané
  • 2x (800 g) velký lilek
  • olivový olej
  • 1/2 šálky koriandru

Postup

Krok 1

Smíchejte citronovou šťávu, olej, česnek a citronovou kůru do poháru s uzávěrem. Dobře protřepte. Provařte cizrnu v kastrolu s osolenou vodou po dobu 50 minut nebo do měkka. Nechte odkapat. Opláchněte studenou vodou a pak smíchejte s cibulí a citronem. Přidejte dresing. Dobře promíchejte.

Krok 2

Mezitím předehřejte troubu na 200 ° C. Nakrájejte lilky na 2cm silné kolečka. Uložte na pekáč a potřete s olivovým olejem. Pečte po dobu 20 minut (po 10 minutách nezapomeňte otočit) nebo dozlatova. Každé kolečko rozřežte na 3 kusy. Vložte je do cizrny s koriandrem. jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Můžete podávat.

Typ Receptu:
Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte recept

0 lidí ohodnotilo tento recept

Podobné recepty:
  • Cizrnový salát Fattoush

Nutriční Informace

Hodnoty na jednu porci

  • Energie

    1044 kJ
  • Nasycené tuky

    2.0 g
  • Tuky celkem

    16.0 g
  • Sacharidy celkem

    15.0 g
  • Proteiny

    6.0 g
  • Sodík

    14.25 mg